Известие

Collapse
No announcement yet.

156 2.0 Т.С. Като загрее гасне на светофарите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 2.0 Т.С. Като загрее гасне на светофарите

Колеги, когато дигне над 70 градуса и карам градско 1-2-3 скорост след като пусна педала на газта и гасне ИЛИ пада на 600 оборота и започва да прави три четири пъти от 600 до 1500 докато се успокой. По-често гасне. Преди няколко месеца и чистиха дросела и след това беше много добре. Когато спирам и освободя на свободна ако дам газ (много) се успокоява и не гасне. Научих се като Шумахер да натискам с един крак спирачка и газ и с втория съединител, това е на светофар.
    Дайте съвети какво и къде да проверявам. Аз съм в Бургас
    Alfa 156 2.0 TS

Първоначално публикувано от didikoff Покажи съобщение
    Колеги, когато дигне над 70 градуса и карам градско 1-2-3 скорост след като пусна педала на газта и гасне ИЛИ пада на 600 оборота и започва да прави три четири пъти от 600 до 1500 докато се успокой. По-често гасне. Преди няколко месеца и чистиха дросела и след това беше много добре. Когато спирам и освободя на свободна ако дам газ (много) се успокоява и не гасне. Научих се като Шумахер да натискам с един крак спирачка и газ и с втория съединител, това е на светофар.
    Дайте съвети какво и къде да проверявам. Аз съм в Бургас
    Първо я виж дали не е качила някоя грешка - това е голямо инфо. Ако няма - ресетни и адаптирай
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Ами първо проверете херметичността на смукателния колектор и маркучите му.

След това една диагностика на ламбда и дебитомер. Те са основните коригиращи сместа.

Ако няма проблеми с тях отваряш дросела, почистваш, регулираш страничните луфтове да не стърже някъде клапата, монтираш, адаптираш и ако пак не е добре тогава една сложна диагностика на ТПС-а с осцилоскоп ако има, ако няма вземаш друг тпс- за проба.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Мерси, ще пробвам тези неща
        Alfa 156 2.0 TS

Comment

Колега може да е и от датчика на коляновия вал.
          При мен почваше да гасне като вдигне температурата и после трябваше да чакам да поизстине за да мога да запаля пак.
          Alfa 156 1.8 TS 00

Comment

мисля че проблема е в дюзите
            JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
              мисля че проблема е в дюзите
              бах тия дюзи на всички еднаква диагностика даваш
              датчик колянов вал е!
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                бах тия дюзи на всички еднаква диагностика даваш
                датчик колянов вал е!
                Е не е и това
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

При мен датчик колянов вал е заминал и като я загася чакам да падне до 50гр. и тогава паля(преди това не иска)Вярно е че съм печка , но симптомите за този датчик са еднакви.
                  АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                  http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Да, но както каза колегата по-горе при тази кола конкретно проблема не е в датчика
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

на едни такива инфекции с 1.8 и показваше ламбда на диагностиката. проблема беше в портофейла на собственика.
                      JTD 105+

Comment

Момчета. оказа се. че е от стъпковото моторче. Смених го и заспа града.
                        Ако някой има същияя проблем, да види по тази верига - дебитомер, маркучи, колектори, ламбда и степ мотор, но точно това с клатенето на оборотите е степ мотор.
                        Alfa 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от didikoff Покажи съобщение
                          Момчета. оказа се. че е от стъпковото моторче. Смених го и заспа града.
                          Ако някой има същияя проблем, да види по тази верига - дебитомер, маркучи, колектори, ламбда и степ мотор, но точно това с клатенето на оборотите е степ мотор.
                          Браво както вече казах след 5 години...Ама не разбрах проблема от 2010 година ли е или 2012 година ?
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                          sigpic

Comment

Working...
                          X